SOPIMUSEHDOT

Voimassa 1.9.2007 lähtien

Seuraavia ehtoja sovelletaan Uudenmaan varaosamarkkinointi Oy:n ja sen asiakkaiden välillä tapahtuvassa kaupassa.

Uudenmaan varaosamarkkinointi Oy myy autovaraosia ja -tarvikkeita sekä yksityishenkilöille että yrityksille.

1        TILAAMINEN

1.1   Asiakkaan tulee aina ilmoittaa seuraavat tiedot: nimi, postiosoite sekä sähköpostiosoite.  POSTI21:llä tilatessa tulee ilmoittaa myös puhelinnumero.

1.2   Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä kulloinkin voimassa oleviin sopimus-, tilaus- ja toimitusehtoihin, jotka koskevat toimituksia.

1.3   Yhteydenpito osapuolten välillä tapahtuu sähköpostilla tai puhelimitse.

1.4   Verkkokaupassa tehdyn tilauksen jälkeen asiakas saa sähköpostilla tilausvahvistuksen. Asiakkaan tulee ottaa yhteyttä, jos tilausvahvistusta ei saavu (ja/tai tarkistaa ilmoittansa sähköpostiosoitteen oikeinkirjoitus).

1.5   Kaikki Uudenmaan varaosamarkkinoinnin myymät tuotteet myydään sellaisina kuin ne ovat. Tutustu huolellisesti tuotteen ominaisuuksiin esim. Internetissä. Emme vastaa asiakkaan tekemistä virheellisistä tai vääristä tuotetilauksista, vaan asiakas on itse velvollinen tarkistamaan ja selvittämään tilattujen tuotteiden sopivuuden.

1.6   Mikäli asiakas ei hyväksy tuotepaketin sisältöä, tulee hänen palauttaa tuote 14 päivän palautusoikeuden puitteissa tuote takaisin Uudenmaan varaosamarkkinointi Oy:lle.

1.7    Selvissä tuotevirhetapauksissa Uudenmaan varaosamarkkinointi Oy voi vedota erehdykseen, esimerkiksi jos kyseessä on ollut niin ilmeinen virhe, että kuluttajan olisi pitänyt ymmärtää virheen olemassaolo. Uudenmaan varaosamarkkinointi Oy ei ole vastuussa valmistajien sivuilla olevista tiedoista.

1.8   Uudenmaan varaosamarkkinointi Oy varaa oikeuden valikoida asiakkaansa.

2         HINNAT

2.1   Verkkokaupassa ilmoitetut hinnat sisältävät arvonlisäveron, 24 %, mutta ei toimituskuluja. Toimituskulut ilmoitetaan infosivun 2. kohdassa ja ne lisätään tilaukseen tilauslomakesivulla.

2.2   Selvissä hintavirhetapauksissa Uudenmaan varaosamarkkinointi Oy voi vedota erehdykseen, esimerkiksi jos kyseessä on ollut niin ilmeinen virhe, että kuluttajan olisi pitänyt ymmärtää virheen olemassaolo

3         TOIMITUS

3.1   Uudenmaan varaosamarkkinointi Oy toimittaa tuotteet asiakkaalle yleensä 1 – 4 arkipäivän toimitusajalla. Pyrimme ilmoittamaan asiakkaalle jos tuotteen toimitusaika on tätä pidempi. Emme vastaa Posti Oy:stä johtuvia viivästyksiä.

3.2   Kuluttajalla on oikeus peruuttaa tilaus ennen kuin tilaus on lähetetty.

3.3   Tavaran kuljetuksen aikana Uudenmaan varaosamarkkinointi Oy:ltä asiakkaalle on Uudenmaan varaosamarkkinointi vastuussa mikäli tavara vahingoittuu tai katoaa kuljetuksen aikana. Tavaran kuljetuksen aikana asiakkaalta Uudenmaan varaosamarkkinoinnille on asiakas tai Suomen Posti Oy/Itella vastuussa mikäli tavara vahingoittuu tai katoaa kuljetuksen aikana.

3.4   Jos lähetät tavaraa meille päin, esim. takuuseen tai tuotepalautuksena, muista säilyttää palautusasiakirjat ja postin kuittikopio/seurantanumero.

3.5   Noutamattomista postiennakkoennakkotilauksista Uudenmaan varaosamarkkinointi Oy perii asiakkaalta tuotteen lähetyksestä - ja palautumisesta aiheutuneet kulut, 19.00 euroa.

4         MAKSUEHDOT

4.1   Maksu Uudenmaan varaosamarkkinoinnille tapahtuu suorittamalla kauppasumma lähetyskuluineen etukäteen Nordea Sololla, Osuuspankin verkkomaksulla, luottokorttimaksulla, ennakkomaksulla (=tilisiirot) itai postiennakolla.

4.2   Yrityksillä, kunnilla ja valtiolla on mahdollisuus ostaa myös laskulla. Kunnille, valtiolle, oppilaitoksille ja maksuhäiriöttömille isoille yrityksille myymme suoraan laskulla (7 pv netto). Muille yrityksille ja toiminimille  postiennakolla tai ennakkomaksutavoilla ja myöhemmin vasta vakiintuneen kauppasuhteen myötä laskulla.

4.3   Laskulla ostamisesta sovitaan kuitenkin aina erikseen Uudenmaan varaosamarkkinointi Oy:n edustajan kanssa.

4.4   Verkkomaksulla maksettaessa edellytämme tilauksen maksamista heti. Ennakkomaksu eli tilisiirto tilaus katsotaan peruuntuneeksi, jos maksu ei näy tilillämme 5 pankkipäivän kuluessa.

  5         PALAUTUSOIKEUS

5.1   Tuotteissa sovelletaan 14 vuorokauden palautusoikeutta.

5.2   Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Palautusaikana asiakkaalla on oikeus tutustua tuotteeseen ja kokeilla sitä samaan tapaan kuin hän voisi tehdä ostaessaan tavaran liikkeestä. Asiakas voi myös avata pakkauksen tutkiakseen ja kokeillakseen tavaraa menettämättä peruuttamisoikeuttaan. Hän ei voi kuitenkaan ottaa tavaraa käyttöön.

5.3   Tuotepakkaus tulee avata varovaisesti ja siististi. Kuluttajalla on oikeus kokeilla tuotetta, mutta ei ottaa sitä käyttöön ilman palautusoikeuden menettämistä. Palautettava tuote tulee olla myyntikelpoisessa kunnossa. Palautusta tehdessä pitää siihen sisällyttää kaikki alkuperäiset tuotteet, pakkaukset, ohjekirjat, yms. materiaali. Ota aina palautusasioissa ensin yhteyttä Uudenmaan varaosamarkkinointi Oy:n sähköpostitse tai puhelimitse. Emme ota vastaan palautuksia, jos niistä ei ole kansamme sovittu.

5.4   Palauttaminen on kuluttajalle maksutonta.

5.5   Ostohetkeksi katsotaan se päivä jolloin paketti on lunastettu tai noudettu postista tai vaihtoehtoisesti kuitin päivämäärä. Asiakkaan velvollisuus on todistaa päivä jolloin paketti on postista lunastettu, esimerkiksi postin kuitin avulla.

5.6   Tuotepalautukset aina:

-          Alkuperäisessä paketissa (hyvin pakattuna) ilman turhia merkintöjä

-          Mukana kopio kuitista/lähetteestä

-          Viimeistään 14 päivän kuluessa ostohetkestä

-          Ota aina ensin yhteyttä myyjään (Uudenmaan varaosamarkkinointi Oy)

5.7   Emme hyväksy tuotteen palautusta, mikäli kuluttaja on jättänyt noudattamatta huolellisen pakkauksen. Postin aiheuttama palautuksen särkyminen on myyjän eli Uudenmaan varaosamarkkinointi Oy:n vastuulla.

5.8   Kaikki takuupalautetut tuotteet testataan. Uusi tai takuu korjattu tuote toimitetaan asiakkaalle vasta testauksen jälkeen. Aiheettomista palautuksista veloitamme asiakkaalta 30 € + postikulut

5.9   Ulkomailta tehtyjen palautusten postikulut joutuu asiakas maksamaan itse.

6         TAKUU

6.1   Tuotteiden takuuaika vaihtelee. Tarkista takuu myyjältä.

6.2   Takuu-aika alkaa kuitissa tai laskussa olevasta päiväyksestä ja kestää kuitissa määritellyn ajan kuukausina. Tuotteen takuuvaihto tai korjaaminen ei pidennä tuotteen alkuperäistä takuuaikaa.

6.3   Takuun edellytyksenä on osan tai muun tuotteen käyttäminen valmistajan suositusten ja ohjeiden mukaisesti. Uudenmaan varaosamarkkinointi Oy voi vapautua takuuvastuusta, jos saatamme todennäköiseksi, että tuotteen huonontuminen tai rikkoutuminen johtuu tapaturmasta, tavaran vääränlaisesta käytöstä tai muusta ostajan puolelta olevasta seikasta. Yhtälailla mikäli myöhemmin esimerkiksi valmistajan tai huoltoliikkeen toimesta havaitaan että tuote on rikkoutunut asiakkaan huolimattomuudesta, on meillä oikeus veloittaa korjauksesta aiheutuneet kulut.

6.4   Takuu ei kata tuotteen väärästä säilyttämisestä tai puhdistamisen laiminlyönnistä aiheutuvia vahinkoja, tuotteiden väärinkäyttöä tai muita ohjeiden laiminlyöntiä, mukaan lukien asiakkaan puolesta sattuneita asennusvirheitä tai fyysisiä tuotteen rikkoutumisia. Tuotteiden epäasiallisesta käytöstä syntyvät vahingot ovat korvausvastuun ulkopuolella.

6.5   Mikäli tuote on rikkoutunut jonkun edellä mainitun seikan johdosta, tuote palautetaan asiakkaalle ja asiakkaalta veloitetaan kulloinkin voimassa oleva käsittelymaksu ja toimituskulut.

6.6   Kuluttajasuojalain mukaisesti ostajan on ilmoitettava virheestä takuunantajalle kohtuullisessa ajassa, kun ostaja havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt havaita se.

6.7   Ennen tuotteen palauttamista takuuseen, ota yhteyttä Uudenmaan varaosamarkkinointiin joko sähköpostitse tai puhelimitse.

6.8   Aiheettomista palautuksista tai takuista veloitamme kulut asiakkaalta voimassa olevan hinnaston mukaan. Palautus tai takuukorjaus on aiheeton mm. jos tuote ehjä, ei takuu- tai palautusajan piirissä tai palautus/takuukorjauksen määritelmä ei muuten täyty.

6.9   Puutteellisesti takuuhuoltoon lähetetyt tuotteet lähetämme asiakkaan kustannuksella takaisin.